ORTENS KONSTFESTOVAL 2016!

cropped-lae295a0c3aangeleveviutanmotivfacebook.jpg

Torsdagen den 15 september öppnar Ortens konstfestival! Temat för festivalens allra första år är länge leve vi, inspirerat av Ison och Filles låt med samma titel. Under festivalen kommer konstnärer från orter runtom i Göteborg ställa ut sina verk. Dessutom ett program fullt av uppträdanden, föreställningar, open mic och mycket mer!

Vi är många i orten som låter våra tankar, berättelser och känslor ta sig uttryck i olika konstformer. Vissa av oss skriver poesi, raptexter eller berättelser. Andra uttrycker sig genom att måla, fota, rita eller graffa. Oavsett vilka metoder vi använder så utgår vi ifrån oss själva, våra erfarenheter och våra berättelser.

Våra texter, bilder och vår musik bär på våra budskap, drömmar och historier. I konsten tar våra tankar form och blir greppbara.

Med ortens konstfestival vill vi lyfta vår konst och hylla vår kultur. Vi vill starta en plattform där vi gör och presenterar konst som vi och våra systrar och bröder kan relatera till.

Festivalen är början på en konströrelse där vi definierar vad som är konst utifrån oss själva och låter vårt skapande ta den plats och uppmärksamhet som den förtjänar.

Länge leve vi!

NÄR: 15-18 SEPTEMBER 2016

PLATS: PARK 113 i Frihamnen (Hållplats: Frihamnen)

FRI ENTRÉ

Ortens konstfestival 2016: Länge leve vi är en del av Pantrarnas kulturverksamhet Speak your mind och görs i samarbete med deltagarna, festivalens referensgrupp och Konstfrämjandet.

Mer info och program kommer inom kort!

FACEBOOK EVENT ->ORTENS KONSTFESTIVAL

KONTAKT

Pantrarna@hotmail.com

Tel: Sabrin 0739523112

Annonser

5 thoughts on “ORTENS KONSTFESTOVAL 2016!

  • Det stämmer att det inte står något om sexism eller feminism.
   Vad man måste ha i åtanke när man observerar en organisation som pantrarna är att man inte kan vara idealistisk i sin syn.
   Vi bygger våra stadgar efter den medvetenhet som finns, vi tror inte på att man ska ta fram massa teorier och koncept
   som folk inte kan relatera till utan det är något man måste arbeta med på långsikt.
   Det står tex inte att vi är anti feminister häller, det står inte vilken typ av ekonomiskt modell vi skulle vilja se i framtiden.
   Förstår du vart vi vill komma med detta? Det kommer dyka upp ett tillfälle nu på vårt årsmöte där man kan ändra stadgar osv, kanske antar vi ett arbete på feministisk grund eller kanske inte…Vi bygger med praktik och inte med fantasi….

 1. Hej!
  Kan de som svarar som Pantrarna skriva sitt eget personlig namn ? Det kan vara bra att alla tar sitt personligt ansvar i svaret. Det kan ge en bättre seriös bild av gruppen än att uppfattas som en gäng eller som en lekstuga för några ungar från förorten.

  Hälsningar
  Zahra Bayati

 2. Det som skrivs på bloggen är inte personliga åsikter som för med sig ansvar, det är rörelsens officiella ståndpunkt.

  Sen så uppfattas inte Pantrarna som ett gäng eller ”lekstuga för några ungar från förorten” för några andra än de som ser Pantrarna som ett hot eller inte förstår organisationen i sin sociala/historiska kontext och därför vill modifiera rörelsen.
  Tvärtom, våra handlingar talar för sig, som organisationens tillväxt visar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s