HARAKAT

Vad är Harakat?
Harakat betyder på Arabiska, Turkiska och Persiska ”rörelser”, det kan handla om fysiska likväl som organiserade rörelser.
Inspirationen till konceptet i Göteborg är hämtat från Megafonen, en Stockholms förening verksamma i Husby, Rinkeby och Vällingby-Hässelby.

Konceptet är ett informationsforum som ska bidra till ett bredare samhällsperspektiv där vi diskuterar dåtida och nutida händelser som påverkar hur vårt samhälle ser ut idag.
Varannan vecka bjuder vi in talare från olika sektioner i samhället så som samtida forskare, artister, lokala profiler och allmänheten till Harakat-mötesplatsen för att föreläsa med efterföljande diskussion.

HARAKAT kvällar kl 17.00 på Vårvindensfritidsgård i Länsmansgården

**10 februari, Islamofobi och rasism med Rashid Musa och Mattias Gardell

**3 mars, Media och världsbild med diverse tidningar från Göteborg, ETC Fria tidningen, Göteborgsposten och Sveriges Television samt medieforskare.

**17 mars, Förortsorganisering med Pantrarna, Megafonen, Alby inte till Salu & Lisa King

**31 mars, Historia och arv med betoning på civilisationers uppkomst denna gång med fokus på Andalusien med Yassin Ben Salah.

**14 april, Utbildning, en paneldebatt med utbildningsforskare Ove Sernehede, lärare från biskopsgården och politiker från utbildningsnämnden

**21 april, Dokumentärfilmen MIO som skildrar en ung killes uppväxt i en förort i STHLM, Regissören Jonas och Mio kommer att delta i ett samtal efter filmen.

**5 maj, teaterpjäsen ”Förorten brinner”

**19 maj, Musik och Kultur, breakdance med Otto Alvarado, poesi och författarskap med Johannes Anyuru och Hiphophistoria med Enver Ramirez.

Var med i samtalet och Ta med dina vänner, din familj, dina arbetskamrater, ta med Alla och sprid ordet!
VI BJUDER ÄVEN PÅ MAT OCH FIKA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s