BLI MEDLEM

 

 

 

Pantrarna är folk som är som du. Vi är truckförare, studenter,
revolutionärer, svetsare, poeter, arbetslösa, forskare och allt
möjligt annat. Våra yngsta medlemmar är tonåringar, våra äldsta
medlemmar är pensionärer.

 

Vill du bli medlem? Maila oss:  pantrarna@hotmail.com

2 thoughts on “BLI MEDLEM

 1. Hej!

  Eftersom jag tycker ni gör ett helt fantastiskt arbete funderar jag på att kanske bli medlem. Vad som får mig att tveka är dock att jag inte blir riktigt klok på ert förhållande till kommunismen. Även om ni enligt stadgarna är partipolitiskt obundna så tycker jag mig se ett ganska utbrett romantiserande av just kommunistiska ideologier (referat till Mao i en video, inspiration från andra kommunistiska organisationer, tal framför röda fanor etc etc).

  Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde utveckla er syn på detta!

  Min pappa är fortfarande ångerfull efter att själva ha medverkat till att romantisera kommunismen under sin tid som Sverige-ansvarig i spridningen av kommunistisk propaganda från Radio Berlin i gamla Öst-Tyskland, min sambos föräldrar upplever just nu missären i Moldavien pga den palamentariska kollapsen i denna kommunismens sista bastion, själv upplevde hon kulregn och familjesplittrnig 1992 i inbördeskriget mellan Moldavien och Transnistrien (den skurkstat där Hammaren och skäran fortfarande pryder landets sedlar och där Lenin står i koloss framför både parlament och ”Sovjet”), en nära släktings pappa blev torterad pga sin sons motsatta partisympatier, nära kompisar har flytt från förtryck och missär i Ungern, Ukrania och Uzbekistan.

  För min familjs och mina nära vänners skull kan jag på inga vilkors vis ansluta mig till en organisation som rommantiserar den ideologi i vars namn alla dessa brott rättfärdigats!
  På ett teoretiskt plan kan man naturilgtvis blunda för den uppenbara kopplingen mellan teori och praktik … men att hävda sympatier för ideologon men förneka konsekvenserna … det anser jag lika skevt som att romantisera nazismen och förneka förintelsen.

  Men jag hoppas jag missuppfattat det hela! I så fall blir jag gärna medlem!
  Och oavsett vilket kommer ni ha mina fortsatta sympatier för det handfasta och helt fantastiska arbete ni utför. Det finns just nu inga som skänker mig mer framtidstro än ni och jag bilr mäkta stolt varje gång jag ser mitt eget fönster skymta förbi i era filmer!

 2. Kollade just klart på er dokumentärfilm på STVplay. Jag kan inte riktigt beskriva efterkänslan för jag vill gråta och skratta på samma gång. Jag är så glad över att ni finns och kämpar och så ledsen över att ni ska behöva göra det, att det inte bara är en självklarhet. Imorse promenerade jag hem och tänkte på en artikel som handlade om mitt värde, en krönika om min existens och om hur mycket jag kostade staten, ifall jag var en investering eller inte. Och jag grät. För jag inte visste vad jag skulle ta mig till, vem jag skulle konfrontera. Men nu vet jag, och jag hoppas att ni öppnar dörrarna för nya medlemmar snart, för jag vill så gärna vara där och vara med.

  All makt åt folket, all makt åt folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s