VÅGA ANMÄLA


I genomsnitt så ökar anmälningar mot polisen med 8,9% per år. Räknat sen regeringsskiftet 2006. Denna ökning har resulterat i en fördubbling av anmälningar på 8 år. Det är inte för att folk blivit medvetna om att de kan anmäla polisen, utan för att polisen faktiskt begår rättsliga fel i sitt agerande.

Anledningen till varför anmälningar mot polisen idag inte leder någonstans är pga av systemet. Idag så granskas polisen av självaste polisen. Gör du en anmälan mot en polis, så granskas denna anmälan av polisens egna kollegor. Män och kvinnor som sitter i samma byggnad, ska alltså granska, utreda och därefter döma varandra.

Statistik är ett sätt att protestera. Se till att varje kränkande ingripande resulterar i anmälningar. Skicka klagomail till deras e-post på polisen.se, bifoga bilder, vittnesmål och andra bevis. Polisen har även en officiell Facebook sida där man kan skriva om sina om negativa erfarenheter så andra kan läsa om det. Chansen fick dock att de stänger av dig från sidan och tar bort (censurerar) dina inlägg. Gör dem detta, så kan ni anmäla de för brott mot regeringsformen (svensk grundlag) då man inte får utöva censur i allmänna sammanhang.

Som medborgare i det här landet så har DU, precis som alla andra, rätt till att känna dig trygg. Trygg från både från kriminalitet och de som ska skydda oss från samma kriminalitet. Vi anser att polisen ska följa de lagar och regler som gäller för oss alla och inte agera som ett verktyg för att förtrycka oss.

Utbildningsansvarig Pantrarna MALMÖ –Wally Johnson
303503_488514587858112_1311552857_n

Annonser

3 thoughts on “VÅGA ANMÄLA

 1. Bra initiativ. Men sen ska man komma ihåg att ytterst få fall av anmälningar leder till något mot polisen. Och de som gör det får en liten smäll på handen, som ”Blattejävlar”-snuten. Det är ju ingen slump att det sker polisövergrepp. Det ligger i polisens natur, det är inga undantag eller ”enskilda rötägg.”

  Men det vet vi ju redan

  • Hejsan och tack för inte bara stödet utan även för din kommentar.

   Det är tyvärr sant att idag leder anmälningar inte till så mycket. Poliserna blir ytterst sällan dömda, utan oftast bara förlorar de bara jobbet. Just pga av apparatur som granskar polisen, alltså de själva. Detta system som är tillämpat att bekämpa korruption, uppmuntrar det paradoxalt nog. Men samtidigt så kan statistik inte förnekas. Vi, Folket, har mer makt än vad vi tror. Börjar vi dokumentera alla övergrepp varje gång det sker, så kan det inte sopas under mattan.

   Med dagens teknologi, smartphones och internet så har vi egentligen ingen ursäkt till att inte börja rapportera dessa dagliga övergrepp på vår frihet och integritet. Det handlar om att börja Våga Anmäla. Det finns en anledning till att de åker till just utsatta områden och trakasserar dess medborgare, för de vet att de människor i Orten inte är benägna om att anmäla. Folk måste börja läsa på om sina rättigheter.

   All Malkt åt Folket!

   / Wally Johnson

 2. what a waste of time…..
  i respect what you panthers have done and continue to do….
  i love you all for that….
  but the police are not like you and me….
  they are animals…real animals…
  they have no empathy……

  they reserve justice and right treatment for their own….
  if we want justice we will have to take it by force….
  it will get very ugly in gothenburg soon…..
  mark my words….gothenburg will burn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s