GP besöket i Biskop


Kallt ute, kallt som fan när vi dyker upp utanför sjumilahallen på torsdag eftermiddag. När vi vandrar in eller invandrar möts vi av en konstutställning med artisteri från världens alla hörn men sammanvävs till ETT, det  är vår mänskliga kompetens att lyckas komma överens om vi står inställda på rätt frekvens. Rätt frekvens är att hävda att inte alltid ha rätt, utan med öppenhet lyckas ställa om tankesätt till något mer komplett, till att inte gå miste om allt vi inte sett.

Nog av rim och rap, låt oss berätta vad som hände och varför GP kom till Biskop.

Som bekant så demonstrerade vi framför GP i somras efter publiceringen av falska rykten om vår bror som blev mördad.
Utöver en offentlig ursäkt från chefsredaktören, en ny artikel rättelse så lovades även en förbättrat integrationsarbete.
Därför var nya chefsredaktören, nyhetschefen och journalist på plats för att berätta om sin verksamhet, de pressetiska reglerna och svara på lite frågor.

Med kort varsel lyckades vi trots allt nästan fylla cafét i sjumilahallen. ca. 50 pers dök upp och det bjöds på kaffe, té, mjölk och hemmabakade bullar av våra kära syster Gloria.

 

 

Diskussionen blev god, publiken deltog aktivt genom frågeställningar under hela besöket.

Allt ifrån maktspråk och hur Breivik beskrevs som extremist och sjuk.
Samtidigt som när det är en muslim som står bakom ett dåd så kollektivt bestraffar man en hel religion och synsättet blir inte det som ett avvikande beteende hos en individ utan som ett inneboende beteende hos ett kollektiv.
Vi tror inte på att mänskligt beteende bestäms av ”raser” (som inte existerar), vi tror på att individer påverkas till att bli kriminella eller poliser, nyhetschef eller nyhetskritiker, beroende på vilken roll du tilldelas utav det här samhället.

Vi säger FUCK THAT!
Precis som vi gjorde 21 maj förra året när vi demonstrerade utanför den nybyggda Göteborgsmoskén för religionsfriheten när nazisterna försökte inskränka denna grundlagsstiftade mänskliga rättighet. Ahmed Ibrahim stod utanför och skrek all makt åt folket! och detta är ett motto som vi kommer bära med oss i vår organisation och genomsyrar vårt arbete vardagligen för att motbevisa all form av förtryck.

Samtidigt som vi framförde vårt synsätt på hur journalistik är och bör vara så framförde GP sitt sätt och vi lyssnar in för att lära oss, som de ödmjuka människor från förorten vi är.
De berättade om tryck-och yttrandefrihetslagar och den här informationen som de gav oss stärker vårt självförtroende till att höja våra röster. Som Martin Luther Kings – den som inte känner till sina rättigheter, har inga rättigheter!

Mot slutet på mötet tog vi emot anmälningar från ungdomar som vill ingå i en grupp som tillsammans med GP kommer att forma en redaktion för att trycka en engångstidning på måndag den 15oktober  klockan 09:00 i sjumilahallen, där ungdomar själva får beskriva sin egna verklighet och inte någon annan som bestämmer deras verklighet, CUT THE MIDDLE HAND!

Annonser

5 thoughts on “GP besöket i Biskop

 1. Är Biskopsgården verkligen en förort? Är det inte bara en vanlig stadsdel? Postadressen är ju Göteborg för de som bor där. När bli något en förort?

   • Då kan man väl lika gärna kalla det stadsdel. Att kalla det förort, som ofta har en negativ klang, gör väl mer skada än nytta. Det spär ju på den onyanserade bild som GP ger av stadsdelen.

   • Du kan kalla det stadsdel om du vill, men följd frågan blir vad heter stadsdelen; Då måste du beskriva området,kanske du säger TEX Biskopsgården.
    Då får det negativt ”klang” endå. Vi har inga ambitioner av att få dessa områden att framstå som något gulli gull. Vi talar om det negativa som finns i dessa områden för att vi endast på detta sätt kan förändra områdets situation till att senare ändra bilden av området..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s