Lyckad diskussionskväll ”Eat one, teach one”


”All power to all the people” betyder att all makt i samhället också ska fördelas rättvist mellan män och kvinnor. Men hur ser det ut i vårt samhälle och hur kan vi förändra detta? Vad betyder egentligen ”feminism” och hur kan pantrarna kämpa för jämlikhet för både tjejer och killar i förorten?

Dessa var några av frågeställningarna under en töööng föreläsning av Nazem Tahvilzadeh, lärare och forskare på Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola.
Söndags kvällen inleddes med ett smakprov av jämställdhet då brodern Nazem lagade hallal mat. Därefter sattes föreläsningen igång…
Nazem la fakta på bordet, PLAFF! Det finns uppenbara orättvisor mellan könen och detta beror på olika saker såsom status, pengar och makt.
Vi gick igenom allt från hur kvinnor fick rösträtt och till hur könsfördelningen ser ut i olika sektorer.
Efter föreläsningen hade vi diskussion, där vi drog slutsatsen att Pantrarna kommer satsa på frågan om kvinnans lika värde, men att metoderna på hur vi kommer nå dit
kommer formuleras utav oss pantrarna efter omständigheterna i förorterna och inte genom att kopiera rakt av ur en ideologi!Pantrarna säger som vanligt; ALL MAKT ÅT FOLKET OCH FOLKET ÄR ALLA! OAVSETT KÖN, ETNICITET ELLER RELIGION!

Annonser

2 thoughts on “Lyckad diskussionskväll ”Eat one, teach one”

  1. Juste, jävligt bra. Det här är viktigt, låt oss ta den fajten – också!. Vi får ringa upp kamrat Angela Davis och snacka med henne för å få lite fart på det hjulet. ”Stay well, go well” (sister Odetta Tharpe).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s