Info på kommande visningar av Pantrarnas dokumentär ”Behandla inte oss som djur”


Stockholm

26maj-Kulturhustaket kl:14,00
27Maj-Husby träff kl:15.00

Göteborg

30maj-Mixgården fritidsgård i hammarkullen kl 18.00
7juni-Bio Roy på Avenyn kl:19.30

OM DOKUMENTÄREN:

Pantrarna är en helt unik organisering som hämtat inspiration och metoder från Svarta Pantrarna i USA. Pantrarna startade i februari 2011 av några äldre ungdomar från förorten Biskopsgården i Göteborg. De har anordnat temadagar, sommar / vinter läger och en fotbollscup där man bjudit in lag från andra förorter.

Med stort engagemang och klassanalys kämpar de nu för att skapa en meningsfull tillvaro där de bor, bland annat genom att öppna den sedan länge nedlagda fritidsgården i Biskopsgården. De vill sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården utan alla förorter runtom i Sverige och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet. Pantrarna vill förändra samhället i grunden genom att göra skillnad i unga människors liv, de har fått ungdomar att själva formulera sitt missnöje och stå upp och konfrontera politiker.

Vi vill berätta om Pantrarna genom att visa deras aktioner, praktiska arbete, vilka metoder de använder och deras teori. Hur de ser på ett samhälle som i decennier betraktat stadens centrum som ”staden” och hur den plats där de själva lever blir en fläck på kartan dit social omsorg och kultur, saker som boende i innerstaden ser som självklara, sällan hittar ut som annat än välvilliga ”satsningar”.

Vår ambition är att skildra kraften och kreativiteten hos unga personer när de får möjligheten att representera sig själva och skapa sin egen framtid, i skarp kontrast till mediabildens stereotyper av förorten som problemtyngd, kriminell och passiv inför de strukturer som försvårar deras liv.

Mer info om dokumentären

http://pantherdocumentary.wordpress.com/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s