Vinterläger 2012


Efter flera veckors planering av vinterlägret som först kom som ett förslag, lyckades vi skicka ut våra ungdomar till Värmlands kalla topp Hovfjället där under tre dagar ungdomarna skulle få uppleva den kalla vintern och dem fina backarna som aldrig tog slut.

Fredagen den 30:e april bärde det av, det skulle ta sex timmar tills vi nådde våran destination Hovfjället. Dem här timmarna rusade förbi rätt snabbt, pågrund av alla våra förväntansfulla ungdomar som ville pröva på åka skidor, där vissa aldrig ens har varit på skidresa förrut. När destinationen nåddes delades ut grupperna,matkassor och nycklar till stugorna, där ledare hade ansvaret att se till så att gruppen fungerade och att kommunikationen hölls men också ställa upp för varandra och visa respekt.

Våra ungdomar hade ansvaret att stå för att frukost,lunch och middag serverades och att det städades regelbundet. Att pröva på att åka skidor var inte bara våra ungdomars högsta prioritet, utan även vara sociala och umgås med alla andra ledare och ungdomar där även kortlek och schack spel erbjöds ”Rodde du är skyldig mig en returmatch”. Söndag var det dags för hemresa, bort från dem kalla fjällen och hemåt mot Biskopsgårdens förorter ”theres no place like home”.

Under dem här senaste dagarma har vi sett många av våra unga pantrar utvecklas och ta sin roll som ledare på allvar och alla andra ledare som är förebilder andra, därför säger jag bra jobbat till våra unga pantrar Muhammed Hällgren och Homa Badpa som har gjort stora framsteg och att vi ser fram emot att få se dem växa i framtiden som ledare för Pantrarna upprustning av förorten och även tacka alla andra ledare och ungdomar som gjorde den här resan möjlig!
Tyvärr skötte sig inte alla ungdomar som fick följa med på lägret. I framtiden kommer vi därför tvingas ha fler ledare och och mindre ungdomsgrupper. Men vi vill ändå lyfta fram det possitiva som skidresans helhet förmedlade. Nu sätter vi igång arbetet inför 1 maj och Bobby Seales ankomst.

ALL MAKT ÅT FOLKET!!!

Denny Jovanovic

Annonser

2 thoughts on “Vinterläger 2012

  1. Hello Pantrarna! Har sett på Västnytt att det hände mer än skidåkning på skidresan. Det är sånt som kan hända i vilket gäng som helst som åker till fjällen. Vi vet ju alla vad svenska ofta välbeställda ungdomar har för rykte i Badgestein i Österrike. Därför tycker inte jag att ni skall försvara er med att ungdomar från förorten har en ryggsäck där vandalisering av fjällstugor är ett utryckssätt för att hantera sin frustration. Då blir ni ju bara oskyldiga offer. I mina ögon är det fina med pantrarna att ni inte brukar acceptera offerrollen, utan tar tag i situationen i förorten. Det är bättre att säga att ” vi ber om ursäkt, kommer att ta ansvar för vårt beteende, men det hände mycket bra på resan också”. För mig har inte bilden av Pantrarna förändrats ett dugg. Jag tycker att ni gör bra saker och kommer att kontakta stadsdelen för att försöka bidra till att ni får fortsatt stöd. Lycka till i fortsättningen, kör så det ryker, var försiktiga med fjällstugor i framtiden; Pantervännen Tommy Gustafsson ledningskonsult, pantervän och engagerad samhällsmedborgare!

  2. Jag håller med Tommy. Istället för att skylla ifrån er på utanförskap och de andra vanliga klyschorna är det mycket vettigare och mer ansvarsfullt att ta ansvar för det som har hänt och beklaga detta. Ingen uppskattar eller respekterar att ni iklär er en offerroll och börjar skylla på annat när något dåligt händer. Då skapar ni bara stereotyper och konsekvensen blir att man oundvikligen per automatik utgår från att detta är normen – att det kommer att hända förr eller senare på grund av att dessa ungdomar kommer från förorten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s