Pantrarnas årsmöte


Idag så deltog över 31 st på Pantrarnas årsmöte. Där man gick igenom vad pantrarna har gjort under det senaste året, vilket sammanfattades under dokumentären som visades ”kommer snart i eran närmaste förort”. Man gick även igenom dem aktiviteter som skall ordnas detta året, förslag till skidresa för ungdomarna och Bobby Seales ankomst till 1 maj.

Man tog även upp alla panter medlemmars ansvarsområden, och hur det har gått för dem. Båda nya och gamla positioner ändrades, där även nya panter medlemmar som rekryterades under Bli Panter Dagen, utdelades egna ansvarsområden, där dem själva tog initiativ till det. Även förändringar i stadgarna såsom att arbeta antisexistiskt, mot ungdomsvåldet – i form av verbalt, fysiskt som psykiskt och mot droger
lades till…

Intressanta diskussioner togs upp under mötet, där våra unga pantrar fick dela med sig sin syn på dem olika punkternas som togs upp, men också vara delaktiga under diskussioner och inspirera våra nya pantrar. Kampen för en fritidsgård känns långt, men nu när man har fått förslag på flera lokaler för att driva en verksamhet för ungdomarna, känns det inte så långt nu.

Pantrarna växer för varje dag, våra massor och det inflytande vi har gjort på andra är nyckeln till våran styrka. Vi har visat att det enda alternativet är att ta kamp för sin förort. Politikerna missköter sitt jobb gång på gång, och våra ungdomar är trötta på det.

Dem kommande månaderna kommer vara en intensiv kamp för våra unga pantrar, men nu under 1 maj med Bobby Seales ankomst, kommer det här definitivt inspirera våra pantrar och ge den styrkan dem behöver för att föra kampen vidare. Nu gäller det att kämpa och hålla gatorna vid liv. Vart vi än sätter foten, kommer gatorna skrika ” ALL MAKT ÅT FOLKET”.

Vill även passa på att tacka alla gamla och nya pantrar som kom till mötet, och tacka kockarna Ahmed Ibrahim och Mazdak Letafat för den goda mat som serverades ! Och Biskopsgårdens kändis Ali Görgulu!

Annonser

3 thoughts on “Pantrarnas årsmöte

 1. Jag vill väldigt gärna lyssna på Bobby Seale! Var kommer han snacka någonstans?
  Fortsätt ert arbete och er kamp, ni behövs!

  • 1maj- Svartemosse Biskopsgården kl: 17,00 – 20,00
   Denna dag kommer vi att fira arbetarnas dag i Biskopsgården tillsammans med Bobby Seale som kommer att hålla ett inspirations tal för rättvise kämpar i Sverige samt musik uppträdanden från Labyrint,Dirty Crowd och tal från Pantrarna för upprustning av förorten i Göteborg och systerorganisationen Megafonen från Sthlm!

   2maj- Bobby Seale: Changing conditions for urban mobilzation and resistance in the USA: the 1960s and the present
   Tid: Onsdag 2 maj – kl 15 – 17.30 Bobby Seale föreläser + panel + diskussion.
   kl 17.45 – 20 Pantrarna för förortens upprustnig och hip hop kollektivet Dirty Crowd – ger kommentarer, visar film och rappar
   Plats: Hammarkullens Folktes Hus, Hammarkulletorget 62b

   3maj- Bobby Seale skall föreläsa om samhällssituationen under 1960-70talet och om arbetet för demokratiska rättigheter. Vilka hinder stötte man på under arbetet? Hur mottogs man av medborgare, politiker, polisen och internationellt?
   Plats: Restaurang trappan, folkets hus Järntorget kl: 18.00-20.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s