Jag säger som Onur Corap


Ait, precis som ja misstänkte. Bästa klipp på Guldbaggegalan tilldelades Göran Olsson och Hanna Lejonqvist för dokumentären ”The Black Power Mixtape 1967-1975” och till min glada förvåning fick Ahmir-Khalib Questlove Thompson i ”The Roots” och Om’Mas Keith i bandet ”Sa-Ra” guldbaggen för bästa musik.

Svt visade ”The Black Power mixtape” i höst och den fanns tillgänglig på svt play ett bra tag. I höstas på stadsbibban deltog Pantrarna Murat, Montassir, Sammy, Hamza, Ahmed Ibrahim och Aram också i en filmvisning och diskussion på inbjudan av ARF (Antirasistisk filmfestival).

Om ni vill visa en film eller vill att en film ur Arfs program ska visas på er skola, fritidsgård eller ungdomenshus och som har att göra med Arfs mål som är:

”Fördomen och rädslan för det främmande är ofta grogrund för anti-demokratiska rörelser. Vårt mål är att motverka rasism, främlingsfientlighet och att arbeta för att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna efterlevs”

Tveka inte att kontakta eldsjälen & antirasist kämpen Karin Frennemo. ARF i Göteborg är tebax i november 2012 igen. Tung festival med proffsigt folk i ryggen. ARF levererar filmer som får en att reflektera kring frågor som har med antirasism och existentiella frågor. ARF diskuterar och för samtal om människans roll i sin relation kring andra medmänniskor. Frågor och samtal tas upp direkt efter filmen av en moderator.

Jag avslutar med Onur Corap ord på pantrarnas facebook grupp

– Fet dokumentär

Skrivet av: Aram

TRAILER:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s