Pantrarna hotas av rasister


Murat Solmaz ordförande i Pantrarna – för upprustning av förorten hotades idag av rasister. ”Svenskarna först och Blattar go home” ljöd budskapet i ett hotbrev som var postat hem till Murats föräldrar tillsammans med en tidningsartikel där det skrevs om Pantrarna.

En polisanmälan är upprättad även om vi inte har några illusioner om att  polisen varken har viljan eller möjligheten att följa upp detta.

– Hoten kommer i samband med att vi demonstrerade 25 oktober och att det uppmärksammades media, rasisterna rädda för att vi organiserar oss, säger Murat.

– Vi har lyft de politiska frågorna som rasisterna vill göra till invandrarfrågor och pekat på dem som klassfrågor, säger Murat

– Rasisterna vill tysta oss, våran kamp är i direkt konflik med rasisterna för att deras argument smulas sönder av vårat agerande.

– Ungdomarna i förorten är inte farliga så länge de bränner bilar, utan när de organiserar sig för förändring, då blir de en fara för systemet, säger Murat.

– Rasisterna är inte det stora problemet utan ett symtom på det rasistiska systemet, säger Murat

Baksidan på brevet:

– Jag låter mig inte skrämmas. Nu trappar vi upp kampen mot orättvisor, rasism och diskriminering för mer pengar till förorterna, avslutar Murat Solmaz.

ALL MAKT ÅT FOLKET!

Artikel relaterat till denna artikel:
Pantrarna webb:
https://pantrarna.wordpress.com/2011/06/16/inga-nazister-valkomna/

Goteborgsfria tidning:
http://www.goteborgsfria.nu/artikel/90561

Annonser

2 thoughts on “Pantrarna hotas av rasister

  1. Men jisses så lättstörda de är. Vad är deras lösning på nedrustningen av förorten? eller vänta, de kanske inte bor i Biskop utan snarare i villor i torslanda, Säve etc… de kan ha fritidsgård hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s