Det brinner i förorten. 73 deltog på det öppna mötet.


21 september så hölls ett öppet möte på Biskopsgårdens Folkets Hus med temat ” Det brinner i förorten”. Där diskussioner om klassklyftor, nedskärningspolitiken och händelserna runt alla förorter och hur man ska bekämpa allt det här. Mötet organiserades av Rättvisepartiet Socialisterna, och även Pantrarna upprustning av förorten var inbjudna på mötet. På talarlistan hade vi Kristofer Lundberg ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Västsverige, och från Pantrarna var det Ahmed Ibrahim, Rodrigo Morales och Murat Solmaz. Efter det blev det öppen diskussion där man fick ställa frågor till RS eller Pantrarna, eller dela med sig sina egna synpunkter.

Mest diskuterade ämnet var när Pantrarna deltog på SVT:s program debatt, där ämnet var ” Upploppen i förorten ”, där Pantrarna deltog i diskussionen och debatterade om att det brinner bilar i förorten och att dem ansvariga är kriminella, men att det är ett svagt tecken på hjälp, och det blir inte bättre med tanke på den nedskärningspolitik som håller på nu. Diskussionen fortsatte senare om polisens roll i samhället. Och att hård övervakning och mer poliser inte är lösningen, utan omfördelning av resurserna krävs. På tal om polisens roll, så klev två poliser in i mötessalen för att ”kontrollera”. Givetvis blev dem ombedda att gå iväg för att undvika provocera alla mötesdeltagare. Publiken ställde sig frågan efter polisens besök. om dem skulle gjort så om hyresgästföreningen hade möte.

Det som konstaterades på mötet återigen var att det behövs organisering underifrån, nu behövs det gemensam kamp i alla förorter som lider av politikernas lögner och deras nedskärningspolitik. Människor, unga som gamla lider av fattigdom och arbetslöshet, varje dag så går liv till spillo, och politikernas lösning på det här är mer poliser och övervakning. Hur mycket mer ska vi egentligen tolerera det här. Det är dags att vi tar makten över våra liv, att vi måste alla organisera oss, och det enda sättet är genom gemensam kamp med alla förorter, och det börjar nu.


ALL MAKT ÅT FOLKET !

Denny Jovanovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s