Förebyggande insatser krävs


Regeringen har beställt en speciell satsning där polisen ska ta krafttag mot ungdomskriminalitet. Men om det verkligen var krafttag som regeringen ville ta så börjar de i fel ända. Vad som krävs är förebyggande insatser. Då krävs det upprustning av skola och fritidsverksamhet, arbete och bostäder åt unga.

– Ungdomar är vår viktigaste målgrupp och det är här vi kan göra skillnad, säger rikspolischefen Bengt Svensson till Metro idag (11-04-12).

Polisen ska ta hjälp av sociala insatsgrupper och hoppas fånga upp fler unga i riskzonen för att minska rekryteringen till kriminella gäng.

Det är en speciell landsomfattande satsning som speciellt riktar in sig på storstaderna Göteborg, Stockholm, Malmö men också Södertälje och Uppsala.

”Satsningen” är ett samarbete där skola, polis och socialtjänst samarbetar och kartlägger ungdomar som bedöms vara i riskzonen.

Vill man motverka kriminalitet måste man gå till roten med problemet, arbetslöshet, fattigdom, bostadsbrist och nedrustad välfärd.

Murat Solmaz från förortsinitiativet Pantrarna håller med:

-Bästa sättet att motverka kriminalitet och gängbildning är förebyggande insatser. Rusta upp förorter och arbetarområden, satsa på skola och fritidsverksamhet, arbete och bostad åt alla, säger Murat Solmaz.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s