Möte: Vad har hänt och vad kommer härnäst?


Den 8 april hade Pantrarna -För upprustning av förorten möte på nytt. Dels för att titta tillbaka vad som hänt senaste tiden gällande kampen för fritidsgården och samtidigt diskutera framtidsutsikter. Mötet hölls i hyresgästföreningens lokal vid Friskväderstorget. Mötet som var öppet för andra samlade flera intresserade av Pantrarnas arbete.

I rapporterna rådde det ingen tvekan att politikerna tagit Pantrarnas engagemang och krav på allvar. Demonstrationen, möten med såväl politiker som tjänstemän har gett resultat. Ett nytt möte med nämnda parter kommer hållas inom kort och där ska vi redovisa en mer utvecklad plan hur verksamheten ska se ut, vilken målgrupp vi vänder oss till samt vilka typer av inventarier som behövs som de kan ta hänsyn till i en framtida budget.

Ungdomar som kommit till mötet var ivriga och deras frågor handlade mer om när fritidsgården skulle öppna. Pantrarnas medlemmar fick förklara att det är lång väg kvar och vi måste fortsätta kämpa.

Det rapporterades även om Pantrarnas ingripande på debatten om bostadsbristen bland unga (läs separat blogg inlägg).

Det lades också upp planer på ett sommarläger, som Pantrarna sökt bidrag till att anordna för ungdomarna, samt ett event i Biskopsgården där man bjuder in politiker till förorten för att diskutera vardagen här, samt vad som skulle kunna förbättras och hur. ”Fuck Almedalen, kom till Biskop!”, var ett förslag til namnet på eventet.

Det togs också upp hur Pantrarna ska agera den 21 maj då nazister kommer marschera på Hisingen. Detta nämndes som hastigast och sköts framåt.

Pantrarna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s