Inga nazister välkomna


Den 21 maj demonstrerade nazister på nytt ute på Hisingen mot den nybyggda moskén. Pantrarna som både är partipolitiskt och religöst obundna tar ändå ställning mot rasism och nazism. Demonstrationen var inte för någon byggnad, med något parti, utan mot nazisterna, precis som står skrivet i stadgarna.

Pantrarna hade sin egna samling ute på Friskväderstorget dit dyga 100 personer kom. På torget hölls korta appeller för att få med sig så många som möjligt och sedan hölls ett mindre demonstrationståg ner till spårvagnshållplatsen där man sen tog sig gemensamt till Kvilletorget där en större samling hölls.

På vagnen var det god stämning och talkörer hölls. Vid några av hållplatserna skojade demonstranterna till det genom att sticka ut huvudet med en megafon i handen och säga ”Västtrafik informerar: Alla till Kvilletorget, Stoppa nazisterna” vilket möttes av skratt, jubel och applåder. Då det började närma sig avstigning ropades det i megafonen: ”Nästa Vågmästareplatsen, slutstation för samtliga demonstranter”.

Det strömmades med folk mot ”Kville” och Pantrarna möttes av jubel av folkmassan, som i sin tur möttes av Pantrarnas talkör: ”Upp med näven, ned med foten -Här är Pantrarna från förorten”.

Pantrar med flera intar Kvilletorget.

Runt om i Göteborg höll olika organisationer församlingar för att sedan samlas på Kvilletorget och Hjalmarbrantingsplatsen och sedan gå tillsammans till Ramberget där moskén står. Pantrarna hann knappt anlända till ”Kville” innan demonstrationen började röra på sig. Pantrarna hängde på. Totalt samlades 3000-4000personer i demonstrationerna mot nazisterna. En mycket härlig dag i kampen mot splittring, för förorten.

En bild säger mer än 1000 ord heter det, så nedan följer några bilder från dagen.

Inför flera tusen demonstranter talade Ahmed Ibrahim frånPantrarna.

Talet finns inspelat på ett videoklipp, klicka på länken nedan:

 

Annonser

One thought on “Inga nazister välkomna

  1. Ping: Pantrarna hotas av rasister « Pantrarna-för upprustning av förorten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s