Succé vid Pantrarnas offentliga möte


Succé, välbesökt och uppskattat möte för fritidsgården då Pantrarna -För upprustning av förorten bjöd in ungdomar, föräldrar och politiker till ett möte i Sjumilaskolans aula den 10 mars.

Hela 65 personer hade kommit för att lyssna, vilka Pantrarna är, vad vi vill och hur vi kommer kämpa. Och visst fanns det en kämparglöd som inte gick ta miste på. Att fritidsgården ska öppna och att den ska oppnas nu var det nog ingen som missade att Pantrarna vill.

Murat Solmas inleder mötet.

Frustration, ilska, men också vilja visades från såväl mötets arrangörer som många ungdomar från publiken. Politikerna pressades från alla håll och hade svårt att slingra sig. Standard ursäkten om för lite pengar, att alla sitter i samma båt och att alla varit med och betala för den ekonomiska krisen, som var orsaken till att fritidsgårdena The Spot bommades igen.

– Vadå i samma båt, frågade sig en av Pantrarna. Politiker har höjt sina löner på såväl riksdagsplan och regional nivå, som våra kommunala politiker här i Göteborg. Där sparas det aldrig, sa Johannes och avbröts med applåder.

Intresset var stort vid Pantrarnas första offentliga möte.

– Om kostnaderna för besparingarna blir större i längden, i form av ökad kriminalitet och skadegörelse, är det inte då värt att ha kvar verksamhet för ungdomar om än den kostar, frågade sig en tjej ur publiken. Är det inte dags att börja tänka lite mer långsiktigt?

Politikerna svarade att de förstod frågeställningarna, men att det inte var så lätt att påverka som stadsdelspolitiker.

Pantrarna kontrade med att det är ju era egna partikamrater som sitter på viktiga poster i såväl kommunhuset som i Riksdagen, ni får ju börja ställa krav att verkligheten inte fungerar.

Rodrigo Morales, Pantrarna som gjort ett kanonjobb inför mötet hade tidigare deklarerat att politikerna genom den politik som förs samtidigt skickar ett öppet brev till de kriminella gängen att ”Kom och rekrytera våra unga, de finns i trapphusen och på torgen”.

Mobiliseringsaffischen till det öppna mötet.

I slutet förklarade politikerna att de hajjat budskapet och att de lovade och sätta sig ned i nämnden för att diskutera en lösning. Innan mötet avslutades kom tre föräldrar upp och tog micken, där de förklarade sin tacksamhet för Pantrarnas engagemang och att det kändes som om Biskopsgården hade fötts på nytt.

Föräldrar i Biskopsgården tackar för ett bra möte och strålande initiativ.

– Vi hoppas alla här kommer och dessutom tar med sig en eller flera vänner till demonstrationen utanför stadsdelsnämndens möte så politikerna verkligen fattar att vi menar allvar. Och vårt engagemang handlar inte bara om fritidsgården, det handlar om ökade resurser till skolan, ett stopp på nedskärningarna, fler hyresrätter och en upprustning av hela vår förort, avslutade Pantrarna med.

Pantrarna

Läs också:

http://www.arbetarenzenit.se/kamp-for-fritidsgarden/

http://rsgoteborg.wordpress.com/2011/03/14/65-personer-pa-pantrarnas-oppna-mote/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s