Pantrarna -För upprustning av förorten, ny förening bildad


Måndagen 14 februari samlades en grupp i olika åldrar med en eller annan anknytning till Biskopsgården för ett grundningsmöte av en förening som på gräsrotsnivå genom aktivitet och engagemang kan bidra till något positivt för stadsdelen.

Att det behövdes göras något för de unga i stadsdelen var samtliga överens om. Nedläggningen av fritidsgården G-Spot hösten 2009 var något som flitigt diskuterades och som också var en av anledningarna till att mötet sammankallats.

Murat Solmas, initiativtagare öppnade mötet hur han fick idén:

– Jag var på biblioteket en dag och det var kaos, ungdomar som skrek och ståjade. Det kastades böcker och grejer. Jag gick och pratade med personalen och frågade om politikerna var medvetna om vad som försegick på deras arbetsplats.

-Det här är ju inte ungdomarnas fel, det här är ju en direkt följd av nedläggningen av fritidsgården, fortsatte Murat, som menade att ungdomarna behöver någonstans att vara.

Murat hade sedan gått till politikerna och berättat om händelsen och situationen för de anställda på biblioteket. Han fick svaret att gamla fritidsgården står tom, om ni bildar en förening kan ni genom den driva fritidsverksamhet.

Mötet var positiva till idén men det klargjordes också att vi inte kan sätta ett exempel på att fritidsgårdar ska drivas idiellt, utan självklart ska vi kämpa för att fritidsgården öppnas, men på sikt ska verksamhet och personal finansieras med kommunala medel.

Mötet antog stadgar och verksamhetsplan i sin helhet, med förslag på mindre justeringar och fastslå ett namn till nästa möte. En styrelse valdes. (Läs stadgar, verksamhetsplan och val framöver).

PANTRARNA

http://www.goteborgsfria.nu/artikel/87284

http://www.goteborgsfria.nu/artikel/87283

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s